Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Zašto su dijetna vlakna toliko važna u ishrani i kako utiču na regulisanje šećerne bolesti?
Dijetna vlakna su biljna i nezamenljiv su sastojak u jelovniku zdrave hrane, pogotovu u ishrani dijabetičara, jer ishrana bogata dijetnim vlaknima sprečava skokove šećera u krvi.

Više...
 

Dijabetičari treba da izbegavaju koncentrovane šećere i njima zaslađene napitke. Mogu da koriste prirodno ceđene voćne sokove, čaj, kafu, kakao bez dodatka šećera. Za zaslađivanje bi trebalo da koriste nutritivne ili nenutritivne zaslađivače.

Više...
 

Količina šećera koji se koristi u ishrani poslednjih decenija je desetostruko uvećana. Industrija čokolade, keksova, bombona i sokova se razvila do neslućenih razmera.

Više...
 

Stranica 3 od 4

<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Akcija "Želim..."