III dan KAMPA

Posljednji dan Kampa otvoren je predavanjem o dijabetskom stopalu – koje se javlja kao jedna od mogućih komplikacija dijabetesa, kako u kontekstu njegovog tretiranja, tako i u saniranju već nastalih posljedica.
Tako smo zaključili da usljed lošije cirkulacije mogu nastati plikovi i čirevi na stopalima, najčešće na palčevima ili peti a oni mogu dovesti i do degeneracije kostiju.
Kada je dijabetsko stopalo u pitanju, preventiva je najbolje rješenje! Redovno održavanje higijene stopala, nošenje adekvatne obuće i pamučnih čarapa može umanjiti šanse da dođe do nastanka bolesti.
______________________________
Ujedno, pričom o ovoj temi završen je XI Kamp o dijabetesu, čiji je primarni cilj bio razmjena iskustava i nadograđivanje postojećih znanja edukatora. Nadamo se da smo uspjeli u tome, podjednako koliko i u prenošenju znanja pratiocima, posredstvom naših društvenih mreža!
Zahvaljujemo se svim zdravstvenim i medicinskim radnicima – ne samo iz Crne Gore, već i iz Srbije, koji su odvojili vrijeme, te svojim prisustvom uveličali ovogodišnji Kamp. 💙

galerija