Humanitarna porodica Kurmemaj pomaže najugroženije, najavljena donacija Bolnici

January 3, 2023
Ahmet i Dina Kurmemaj

Porodica Kurmemaj donirala je humanitarnu pomoć osobama sa dijabetesom, a najavljena je i donacija Opštoj bolnici Bar.

Humanitarni fond “Trojet tona” započeo je svoju misiju iz želje i volje sunarodnika koji žive i djeluju u SAD da pomognu i doprinesu svojoj domovini. Od osnivanja do danas osigurali su velike donacije za pomoć na različite načine.

Ovoga puta, preko Humanitarnog fonda “Trojet tona”, stigla je velika i izuzetno važna donacija naših sunarodnika, Dine Ahmeta Kurmemaja.

Porodica Kurmemaj već dugi niz godina živi u SAD, ali uvijek ističu posebnu povezanost sa svojom zemljom i želju da pomognu i doprinesu tamo gde je najpotrebnije. Za porodicu Kurmemaj, među glavnim prioritetima pomoći su bile najugroženije grupe društva kao što su djeca, stari i osobe sa teškim zdravstvenim stanjem.

Tokom ovih godina dali su izuzetan doprinos, pomažući donacijama vitalne institucije kao što su domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i dnevni centri za djecu. Dosadašnji doprinos porodice Kurmemaj se proteže na Podgoricu, Nikšić, Bijelo Polje, Bar i Ulcinj. Donaciju u iznosu od 100.000 dolara porodica Kurmemaj posvetila je osobama sa dijabetesom tipa 1, uglavnom mladima. Korisnici ove donacije su 29 mladih ljudi iz Bara, 23 iz Ulcinja, te 21 iz opština Plav i Gusinje.

Najavljeno je da će porodica Kurmemaj Opštoj bolnici u Baru uskoro isporučiti 150.000 dolara.

 

Izvor: BarInfo.me

Podijeli na društvenim mrežama

Najnovije objave

Najnovije objave